|
Pisanje diplomske naloge, pisanje diplomske naloge Pisanje diplomske naloge, pisanje diplomske naloge, Pisanje diplomske naloge, pisanje diplomske naloge, Pisanje diplomske naloge, pisanje diplomske naloge,
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mojstudij Administrator foruma
Pridružen/-a: 05.08. 2009, 06:15 Prispevkov: 884
|
Objavljeno: 18 Okt 2011 13:21 Naslov sporočila: NAVODILA ZA PISANJE POROČILA (DNEVNIKA) O PRAKTIČNEM USPOSA |
|
|
NAVODILA ZA PISANJE POROČILA (DNEVNIKA)
O PRAKTIČNEM USPOSABLJANJU
Praktično usposabljanje si organizirajte sami.
Dnevnik oblikujte po naslednjih navodilih:
• 1. in 2. STRAN: obrazec z osebnimi podatki in podatki izvajalca praktičnega usposabljanja (priloga 1 in 2)
• 3. STRAN: opis podjetja (firma, pravna ureditev, dejavnost, službe, število zaposlenih…)
• 4. STRAN: opis poslovne enote (predmet poslovanja, lokacija, poslovni prostori, število in izobrazba zaposlenih, obratovalni čas, hišni/delovni red…)
• NADALJNE STRANI: opis dela po temah (lahko za vsak dan), ki obsega vsaj dve strani:
a) opis blaga (blagovne skupine, sestava, uporaba, garancija, proizvajalci, embalaž…) ali opis storitve
b) priloge v zvezi z blagom (etikete, črtne kode, deklaracije, prospekti, garancijski listi…)
c) priloge v zvezi s poslovanjem (prevzemnice, računi, reklamacijski zapisniki…)
d) opis delovnih sredstev (transportna sredstva, os. računalnik in programi, ročna orodja, stroji in naprave…)
e) priloge v zvezi z delovnimi sredstvi
f) opis dobrih in slabih izkušenj z zaposlenimi in strankami( če ste imeli stik z njimi)
Liste poročila in priloge vpenjajte v posebno mapo.
Poročilo pišite ali računalniško ali lastnoročno (čitljivo in lično).
Poročilo (dnevnik) pišite z mentorjevo pomočjo. Mentor vam poročilo ob koncu usposabljanja podpiše in oceni.
Po končanem usposabljanju poročilo prinesite v šolo, kjer ga pregleda še ravnateljica trgovske šole.
Šolsko leto:________________
Letnik: _______________
POROČILO (DNEVNIK) O PRAKTIČNEM USPOSABLJANJU
Ime in priimek kandidata/kandidatke:______________________________________________
Naslov, bivališče: _________________________________________________________________
_________________________________________________________________
Podjetje, izvajalec praktičnega usposabljanja:____________________________
_________________________________________________________________
Odgovorna oseba v podjetju:_________________________________________
_________________________________________________________________
Mentor:__________________________________________________________
Datum pričetka usposabljanja:_________________________
Konec usposabljanja(datum, žig, podpis mentorja):_______________________
________________________________________________________________
POTRDILO O OPRAVLJENEM PRAKTIČNEM USPOSABLJANJU IN OCENA
Kandidat/ka____________________________vpisan/a v ___________letnik se je praktično usposabljal/a v naši poslovalnici/oddelku od ____________ do _________ in opravil/a ___________ur.
PREDMET OCENJEVANJA 3 TOČKE 2 TOČKI 1 TOČKA
Zanimanje za delo
Učenje, sprejemanje znanj
Obvladovanje del, ki jih je opravljal/a
Odnos do dela
Odnos do strank
Odnos do sodelavcev
Kakovost in obseg opravljenega dela
Odnos do blaga in delovnih sredstev
Poštenost in vestnost
Spretnost in iznajdljivost
Vodenje dnevnika
SKUPAJ TOČK:
Zelo uspešno 29 in več točk
Uspešno 23 do 28 točk
Manj uspešno 17 do 22 točk
_______________ _____________________________
kraj in datum žig in podpis mentorja
PODROČJA, KI JIH MORA SPOZNATI UDELEŽENEC PRAKTIČNEGA USPOSABLJANJA
2. LETNIK (32 UR/4 DELOVNE DNI)
Delo poteka na naslednjih področjih:
- prodaja živil, mešanega blaga, tekstila in usnja, kemičnih in drogerijskih izdelkov, železnine in repromateriala, elektrotehničnih izdelkov, industrijsko mešanih izdelkov, pohištvo in gradbeni material, avtomobili in nadomestni deli, papirniško knjigotržni izdelki.
V opisu del mora biti razvidna specifičnost vsakega področja.
Učenci morajo spoznati:
- blago po izvoru, lastnostih in proizvajalcu,
- načine in zahteve skladiščenja, standarde, deklaracije in ravnanje z blagom.
SPREJEM UČENCEV
• ORGANIZIRANOST PODJETJA,
• ZNAČILNOSTI POSAMEZ. PODROČIJ DELA,
• VARSTVO PRI DELU, UPORABA NAVODIL,
• OBVEZNOSTI IN PRAVICE DELAVCA,
• MEDSEBOJNI ODNOSI, DELO Z LJUDMI,
• VKLJUČITEV UČENCA V DELO.
DELO V PRODAJALNI IN PRIROČNEM SKLADIŠČU
• UPORABA HIGIENSKO TEHNIČNIH SREDSTEV,
• SPOZNAVANJE BLAGA V PRODAJALNI,
• SPOZNAVANJE IN UPORABA TER RAZMESTITEV DELOVNIH SREDSTEV,
• PRAVILNO ZLAGANJE IN RAZMEŠČANJE BLAGA,
• EMBALIRANJE IN OZNAČEVANJE BLAGA,
• UPORABA MERIL IN PREDPISI O KONTROLI MERIL,
• PREPREČEVANJE TATVIN IN ŠKODE.
PRODAJA BLAGA
• POZNAVANJE BLAGOVNIH SKUPIN,
• UPORABA BLAGA,
• PROIZVAJALCI,
• KOMUNICIRANJE S KUPCI.
PODROČJA, KI JIH MORA SPOZNATI UDELEŽENEC PRAKTIČNEGA USPOSABLJANJA
3. LETNIK (14 DELOVNIH DNI)
Delo poteka na naslednjih področjih:
- prodaja živil, mešanega blaga, tekstila in usnja, kemičnih in drogerijskih izdelkov, železnine in repromateriala, elektrotehničnih izdelkov, industrijsko mešanih izdelkov, pohištvo in gradbeni material, avtomobili in nadomestni deli, papirniško knjigotržni izdelki.
V opisu del mora biti razvidna specifičnost vsakega področja.
Učenci morajo spoznati:
- blago po izvoru, lastnostih in proizvajalcu,
- načine in zahteve skladiščenja, standarde, deklaracije in ravnanje z blagom.
DELA V PRODAJALNI IN PRIROČNEM SKLADIŠČU
• SMOTRNO UREJANJE PROSTORA,
• PRAVILNO RAZVRŠČANJE BLAGA V SKLADIŠČU IN PRODAJALNI,
• ESTETSKO UREJANJE PRODAJNEGA PROSTORA,
• PREVZEM BLAGA IN REŠEVANJE REKLAMACIJ PRI PREVZEMU,
• MERJENJE BLAGA (MERSKE ENOTE),
• OZNAČEVANJE BLAGA (TRANSPORTNE IN BLAGOVNE OZNAKE),
• REŠEVANJE REKLAMACIJ KONČNEGA POTROŠNIKA,
• NAČINI PLAČILA ZA PRODANO BLAGO,
• DELO NA BLAGAJNI – ZAKLJUČEVANJE,
• EVIDENTIRANJE ZALOG, NAROČIL IN NAROČANJE BLAGA,
• SMOTRNA IZBIRA TRANSPORTNE EMBALAŽE IN TRANSPORTNIH SREDSTEV,
• ODPREMA BLAGA Z BLAGOVNIMI LISTINAMI,
• SPOZNAVANJE DEL IN NALOG ZUNANJIH IN NOTRANJIH ORGANOV KONTROLE,
• VODENJE EVIDENCE PRODANEGA BLAGA,
• PRIPRAVA BLAGA ZA POPIS IN SODELOVANJE PRI POPISU.
PRODAJA IN RAZKAZOVANJE BLAGA
• POZNAVANJE BLAGA: OPIS POSAMEZNEGA BLAGA, SUROVINSKA SESTAVA, LASTNOSTI IN UPORABA, SKLADIŠČENJE, VZDRŽEVANJE, ROKI TRAJANJA ITD.,
• PROIZVAJALCI,
• PRAKTIČNA UPORABA SREDSTEV EKONOMSKE PROPAGANDE: NAČINI RAZSTAVLJANJA BLAGA, IZLOŽBA IN ZUNANJA PROPAGANDNA SREDSTVA. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|